Bereidingswijze
Was de tomaten en schil ze. Snijd ze in kleine stukjes. Pel de ui en hak deze fijn.
Laat de tomaten, de ui en de uitgeperste knoflook in een braadpan met dikke bodem 15 minuten zachtjes smoren. Snijd de uitgelekte abrikozen in stukjes en doe deze bij de stukjes tomaat. Voeg er de fijngehakte chili-pepers, suiker, azijn en alle kruiden bij. Laat het mengsel nu 60-90 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes koken, zonder deksel. Verdun de saus eventueel met een weinig vleesbouillon en breng de saus eventueel op smaak met extra kruiden, suiker en/of azijn. De saus overdoen in een gesteriliseerd flesje met schroefdop en koel bewaren.
Laat de tomaten, de ui en de uitgeperste knoflook in een braadpan met dikke bodem 15 minuten zachtjes smoren. Snijd de uitgelekte abrikozen in stukjes en doe deze bij de stukjes tomaat. Voeg er de fijngehakte chili-pepers, suiker, azijn en alle kruiden bij. Laat het mengsel nu 60-90 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes koken, zonder deksel. Verdun de saus eventueel met een weinig vleesbouillon en breng de saus eventueel op smaak met extra kruiden, suiker en/of azijn. De saus overdoen in een gesteriliseerd flesje met schroefdop en koel bewaren.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige saus
Ingrediƫnten
600 gr. tomaten, 1 ui, 3 dl. azijn, 175 gram suiker, 1/2 kopje vleesbouillon, 1 eetl. gemberpoeder, 3 a 4 fijngehakte chili-pepers, 2 teentjes knoflook, 1/2 eetl. zout, peper, 1/2 eetl. kaneel en 100 gram abrikozen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een braadpan met dikke bodem.
Gesteriliseerde fles met schroefdop.
Gesteriliseerde fles met schroefdop.
Leuke tips
Serveren bij rijst en pastarecepten.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
96229
Homepage ID
2126
Smaak
P
Teller
984
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zet de abrikozen een nacht van tevoren in de week.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht