Kip in de hoed.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/21/2002 - 17:39
Bereidingswijze
Verhit in hapjespan de boteer,en bak de kip rondom bruin,pers de knoflook erboven uit.
Strooi dan het kerrysauspoeder erover,met de gember,sambal,kersen en de creme frache.
laat dit alles 2 min. pruttelen.Bestuif het aanrecht met bloem,leg 6 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een lap van 28cm.Bekleed de vorm met het deeg en prik hier en daar wat gaatjes erin met een vork.Paneermeel erop strooien en het kipmengsel in vorm scheppen.Kaas erover strooien.
Dan de rest van de plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot een lap iets groter dan de vorm,Op vulling leggen en rand dichtdrukken.Bovenkant bestrijken met melk.
Hartige taart een richel onder het midden van de oven in ca.30 a 40 min.goudbruin en gaar bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik zag dit recept en dacht meteen die moet naar smul,heel apart,vindt het wel iets voor een dineetje als je verliefd bent.
Ingrediƫnten
1 pakje dievriesbladerdeeg,1pot kersen zonder pit(350gr.)6bolletjes gember,400gr.kipfilet,zout peper,50 gr.boter,1teentje knoflook(mag meer)1?zakje kerrysaus(knorr)1th.l.sambal oelek,1bekertje creme frache 2el.paneermeel,50 grm.geraspte belegen kaas,2 el.melk,boter om in te vetten,1el bloem om te bestuiven.
Hulpmiddelen & keukengerei
oven,springvorm van 24 cm.doorsnee.
Leuke tips
Hier smaakt een lekker glas ijskoude rose heerlijk bij.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
959084
Homepage ID
1003367
Smaak
P
Teller
2739
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontdooi het bladerdeeg,laat de kersen in zeef uitlekken,snijd het vlees in stukjes en bestrooi met zout en peper,hak de gember fijn,pel de knoflook,vet de vorm in,oven voorverwarmen op 200gr.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zinzerella
Gelegenheid