Bereidingswijze
Brochette met gerookte zalm.
Hapje voor 10 stuks.
Snijd ca 150 gram gerookte zalm in 10 dunne lange repen. Rijg de zalm zigzaggend aan een bamboe of houten prikker. Strooi er wat versgemalen zwarte peper en geraspte citroenschil over.
Zalmcakes.
Hapje voor 10 stuks.
Pureer 400 gram verse zalmfilet in de keukenmachine met 2 fijngesneden lente-uitjes, 1 theelepel geraspte gemberwortel, 1 teentje knoflook en 2 eetlepels fijngesneden koriander. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Vorm van dit mengsel circa 10 ronde platte koekjes van 3-4 cm doorsnee en bak ze aan elke kant 1-2 minuten in hete olie. Garneer ze met ringen lente-ui en steek er een takje rozemarijn in.
Hapje voor 10 stuks.
Snijd ca 150 gram gerookte zalm in 10 dunne lange repen. Rijg de zalm zigzaggend aan een bamboe of houten prikker. Strooi er wat versgemalen zwarte peper en geraspte citroenschil over.
Zalmcakes.
Hapje voor 10 stuks.
Pureer 400 gram verse zalmfilet in de keukenmachine met 2 fijngesneden lente-uitjes, 1 theelepel geraspte gemberwortel, 1 teentje knoflook en 2 eetlepels fijngesneden koriander. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Vorm van dit mengsel circa 10 ronde platte koekjes van 3-4 cm doorsnee en bak ze aan elke kant 1-2 minuten in hete olie. Garneer ze met ringen lente-ui en steek er een takje rozemarijn in.
Vertel iets leuks over dit recept
En nog vier lekkere hapjes voor bij de borrel. Geniet ervan. Heerlijk.
Ingrediƫnten
Hapje voor 10 stuks.
Lekkere borrelhapjes snel klaar zo op tafel.
Snijd een dik stuk zalmfilet in blokjes van 3x3 cm en bestrooi deze licht met zout en peper. Meng 1 eetlepel zwart sesamzaad met 1 eetlepel wit sesamzaad en druk de blokjes zalm aan een kant in het sesammengsel. Bak de zalm 1 minuut aan elke kant in de hete olie. Begin met de sesamzaadkant. Bereid u een groter stuk zalm op deze manier, dan is de baktijd 2-3 minuten per kant.
Zalmmousse.
Hapje voor 6 stuks.
Pureer 150 gram gerookte zalm met 3-4 eetlepels slagroom en 2 theelepels fijn gesneden dille en breng op smaak met peper en een scheutje limoensap. Serveer de zalmmousse op grote chips. Garneer met een toefje dille.
Lekkere borrelhapjes snel klaar zo op tafel.
Snijd een dik stuk zalmfilet in blokjes van 3x3 cm en bestrooi deze licht met zout en peper. Meng 1 eetlepel zwart sesamzaad met 1 eetlepel wit sesamzaad en druk de blokjes zalm aan een kant in het sesammengsel. Bak de zalm 1 minuut aan elke kant in de hete olie. Begin met de sesamzaadkant. Bereid u een groter stuk zalm op deze manier, dan is de baktijd 2-3 minuten per kant.
Zalmmousse.
Hapje voor 6 stuks.
Pureer 150 gram gerookte zalm met 3-4 eetlepels slagroom en 2 theelepels fijn gesneden dille en breng op smaak met peper en een scheutje limoensap. Serveer de zalmmousse op grote chips. Garneer met een toefje dille.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
958950
Homepage ID
107064
Smaak
H
Teller
6347
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid