groene aspergesalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/17/2002 - 14:56
Bereidingswijze
In plaats van zelfgemaakte mayonaise kunt u ook ongesuikerde mayonaise nemen. In plaats van 1 mespunt mosterd kunt u ook een halve theelepel mosterdpoeder gebruiken.

Pers de citroen uit. Snijd de champignons in plakjes, de asperges in stukjes en de lente-uitjes in ringen. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan. Snijd de eieren in partjes.

Kook de peultjes 4 minuten, de groene asperges 7 minuten en bak de champignons circa 4 minuten in olijfolie. Veldsla over de borden verdelen. De champignons, peultjes, asperges, het groen en de dunne ringen van de lente-uitjes door elkaar mengen. Maak een dressing van olie, mosterd/mosterdpoeder, knoflook, zout, peper, citroensap, bieslook en mayonaise. Giet de dressing over de salade. Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en geroosterd amandelschaafsel.

Voor een vetmaaltijd kunt u ook reepjes gerookte zalm er door mengen.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Fris en zonnig recept!
Ingrediƫnten
100 gr. amandel, geschaafde
300 gr. asperge, groene
Bieslook
1 stuk citroen
2 stuks eieren, hardgekookte
200 gr. grotchampignon
4 stuks lente-uitjes
2 el. mayonaise, zelfgemaakte
1 mespunt dijonmosterd
1 el. olijfolie
2 el. zonnebloemolie
1 teentje knoflook, gepelde
Peper
200 gr. peultje
100 gr. veldsla
Zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
958425
Homepage ID
1084550
Smaak
A
Teller
1977
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
aspergekokertje
Gelegenheid