Bara's

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/07/1998 - 15:27
Bereidingswijze
Verhit de olie. Pak met natte handen stukjes deeg (ca. 2 eetlepels groot) druk die plat, maak in het midden een gat en frituur ze aan beide zijden goudbruin. Laat de bara's uitlekken op keukenpapier.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gefrituurde Surinaamse koeken
Ingrediƫnten
Olie om te frituren, zelfrijzend bakmeel, zout, knoflook, djinten, massala, 1 pak barramix, evt. surinaamse peper, zonnebloemolie (voor de chutney), bakpoeder, 1 pak diepvriesspinazie (deelblokjes), 2 vleestomaten, 1/2 rood pepertje, handvol peterselie, 1/2 groen pepertje, 1 limoen.
Leuke tips
Serveer ze met een chutney. Die maak je als volgt:

Snijd twee vleestomaten heel fijn. Voeg toe, 1/2 rood en 1/2 groen pepertje, 1 fijngehakt knoflookteentje, wat peterselie, zout, sap van 1/2 limoen en 1 eetlepel zonnebloemolie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
95506
Homepage ID
2126
Smaak
N
Teller
19353
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
145
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng een half pak baramix in een kom met 1/2 liter lauw water. Voeg een half pak diepvriesspinazie toe (200-250 gram). Meng alles goed. Voeg een pond zelfrijzend bakmeel toe, wat water (100 ml.) en kneed hiervan deeg. Laat dit een half uur rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marianner