Bereidingswijze
Doe de honing in een maatbeker en vul het met handwarm water (40oC) aan tot 3 dl.
Los de honing op en doe het over in een kom.
Roer de inhoud van het pak broodmix en de boter erdoor.
Kneed alles met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt met huishudolie en een schone theedoek gedurende 10 minuten rijzen.
Bestuif het werkvlak dun met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik.
Strooi er de helft van de sesamzaadjes over.
Vouw de lap dubbel en rol hem nogmaalks uit.
Strooi er de helft van de rest van het sesamzaad over.
Vouw de lap nogmaals dubbel en rol hem uit tot een langwerpige lap van ca. 15 cm breed.
Klop de dooier met 1 eetlepel water los en bestrijk het deeg ermee.
Bestrooi hem met de rest van het sesamzaad.
Snijd het deeg met een natgemaakt puntig mes in e lengte in drie gelijke repen maar laat ze aan een zijde aan elkaar zitten.
Vorm een mooie vlecht van het deeg en plak de uiteinden goed vast.
Leg het deeg op een met bakpapier bekleed bakblik en laat het afgedekt met huishoudolie en een theedoek 35 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor tot 200oC. Bak het brood in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar.
Lekker met roomboter en plakjes rosbief met mosterd of peper en zout.
Los de honing op en doe het over in een kom.
Roer de inhoud van het pak broodmix en de boter erdoor.
Kneed alles met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt met huishudolie en een schone theedoek gedurende 10 minuten rijzen.
Bestuif het werkvlak dun met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik.
Strooi er de helft van de sesamzaadjes over.
Vouw de lap dubbel en rol hem nogmaalks uit.
Strooi er de helft van de rest van het sesamzaad over.
Vouw de lap nogmaals dubbel en rol hem uit tot een langwerpige lap van ca. 15 cm breed.
Klop de dooier met 1 eetlepel water los en bestrijk het deeg ermee.
Bestrooi hem met de rest van het sesamzaad.
Snijd het deeg met een natgemaakt puntig mes in e lengte in drie gelijke repen maar laat ze aan een zijde aan elkaar zitten.
Vorm een mooie vlecht van het deeg en plak de uiteinden goed vast.
Leg het deeg op een met bakpapier bekleed bakblik en laat het afgedekt met huishoudolie en een theedoek 35 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor tot 200oC. Bak het brood in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar.
Lekker met roomboter en plakjes rosbief met mosterd of peper en zout.
Ingrediƫnten
2 el honing
1 pak witbroodmix (koopmans)
25 gram boter
bloem om uit te rollen
100 gram sesamzaad
1 eierdooier
1 pak witbroodmix (koopmans)
25 gram boter
bloem om uit te rollen
100 gram sesamzaad
1 eierdooier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
953426
Homepage ID
862365
Smaak
N
Teller
237
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid