Koe-Lau-Jou

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/07/1998 - 13:46
Bereidingswijze
Doop het vlees met de vingers in het losgeklopte ei en wentel de stukjes dan door maizena.
Bak in ruim olie op middelhoog vuur tot het vlees goudbruin is. Laat het uitlekken.
Roerbak de knoflook snel in 3 eetlepels hete olie. Voeg dan de rode pepertjes, de groene paprika, de uitjes of sjalotten, de ananas en het varkensvlees toe. Roer alles goed door elkaar, sprenkel de wijn erover, giet de zoetzure saus erbij en breng het gerecht aan de kook. Zodra het kookt de aangelengde maizena erbij roeren en blijven omscheppen tot het vocht gebonden en helder is. Van het vuur nemen en direct warm serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoetzuur varkensvlees
Ingrediƫnten
200 gr. mager varkensvlees, in hap-grote stukjes van 2,5 cm.gesneden, 1 losgeklopt ei, maizena, 2 jonge uitjes of sjalotten,in stukjes van 2 cm. gesneden, 2 groene paprika's, ontdaan van zaad en in hap-grote stukjes gesneden, 4 plakken ananas, uitgelekt en in hap-grote stukjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 gedroogd rood pepertje, ontdaan van zaad en in ringetjes gesneden, 1 eetlepel chinese rijstwijn of sherry, 2 theelepels maizena, aangelengd met 4 theelepels water, olie.

Zoetzure saus: (van tevoren good dooreenroeren)

3/4 dl azijn, 1 eetlepel sojasaus, 4 1/2 eetlepel suiker, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 eetlepels worchestersaus en 1/2 theelepel zout.
Leuke tips
Met witte rijst, kroepoek en een frisse salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
95265
Homepage ID
2126
Smaak
Z
Teller
3352
Waardering aantal
3
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
69
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zoetzure saus maken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marianner