Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Vermeng het gehakt met tijm, kerriepoeder, peper en zout. Maak er kleine balletjes van. Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes bruin. Voeg de perzikschijfjes, de plakjes komkommer, de dragonazijn en de basterdsuiker toe en laat circa 8 min. stoven. Bind het vocht met de aangelengde ma?zena.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gehaktballetjes met perzik en komkommer
Ingrediƫnten
300 gr. snelkookrijst
600 gr. rundergehakt
1 theel. tijm
1 theel. kerriepoeder
peper
zout
2 eetl. olie
200 gr. perziken in schijfjes
1 kleine komkommer in plakjes
1 1/2 dl. dragonazijn
3 eetl. basterdsuiker
2 theel. ma?zena
gembersap
600 gr. rundergehakt
1 theel. tijm
1 theel. kerriepoeder
peper
zout
2 eetl. olie
200 gr. perziken in schijfjes
1 kleine komkommer in plakjes
1 1/2 dl. dragonazijn
3 eetl. basterdsuiker
2 theel. ma?zena
gembersap
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Serveer de rijst er apart bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
95
Homepage ID
305
Smaak
U
Teller
3241
Drank
Uit
Bookmarked
57
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht