tapenade van zwarte olijven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/25/2002 - 18:00
Bereidingswijze
Laat de olijven voldoende uitlekken en verwijder zonodig de pitten met een olijvenontpitter. Voeg alle ingredienten samen in de mixer. Als alles tot een homogeen mengsel is gemixt voeg je er de olijfolie bij. Dit tot het geheel een homogeen smeerbaar mengsel wordt.
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk beleg voor je stokbroodjes of ciabatta bij de aperitief
Ingrediƫnten
250gr zwarte olijven
1 teen knoflook
6 ansjovisfilets (verse!! niet uit blik!)
zwarte en witte peper
olijfolie (extra vierge) van een goede kwarliteit
sap van 1 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
Een staafmixer of keukenrobot
Leuke tips
Dit kan het best geserveerd worden bij een borrel met een stuk vers gebakken stokbrood of ciabatta.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
949506
Homepage ID
1081089
Smaak
P
Teller
423
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chefathome
Gelegenheid