eierkroketten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/19/2002 - 22:26
Bereidingswijze
boter in de pan laten smelten
bloem toevoegen
roeren tot de bloem is opgenomen en een paar minuten laten garen
bouillon geleidelijk toevoegen
al roerend aan de kook brengen en 5 min. op laag vuur laten prutelen
slagroom met eidooiers,zout en nootmuskkaat vermengen en aan de hete saus toevoegen
door en door heet laten worden maar beslist niet laten koken!!!!!!!!!!!
eieren en champions erdoor mengen saus in een vlakke schaal gieten en door en door koud laten worden
deeg in een grote spuitzak doen en een lange slang op vet vrij papier spuiten
hier kun je nu mooie gelijke kroketten afsnijden
door de losgeklopte ei halen en dan door de paneermeel rollen herhaal dit nog een keer.
nu in de frituurpan bakken op 175 graden in ca. 4 min bakken. uit laten lekken op keukenpapier en gelijk serveren.
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere snack voor tussendoor net iets anders
Ingrediƫnten
8 eieren
4 tot 8 champignons
voor de saus:
30 gram boter
50 gram bloem
125 ml. bouillon (vlees of rund)
125 ml. slagroom
2 eidooiers
zout, peper, nootmuskaat
om te paneren:
1 ei
paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
zeef
bakken
makkelijk als je een spuitzak hebt en als je die hebt is bakpapier ook erg makkelijk
Leuke tips
als je geen spuitzak hebt dan kun je met een lepel gelijke porties eraf halen en daar mooie kroketten van maken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
942340
Homepage ID
1024724
Smaak
A
Teller
752
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
eieren koken ca. 10 min.
en fijn hakken
champions schoonmaken en fijnhakken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kruize95
Gelegenheid