Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook.
Was de courgette en snijd de steelaanzet eraf.
Halveer de courgette in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit.
Rasp de courgette grof.
Kook de penne in ruim water met zout naar smaak.
Giet de pasta af.
Verhit intussen de olie in een koekenpan op een halfhoog vuur en fruit de ui al omscheppend 3 minuten.
Vopeg de knoflook toe en fruit deze 2 minuten mee.
Schep de spekreepjes erdoor en bak alles in 5 minuten op een halfhoog vuur gaar.
Verdeel de courgette over de pasta en verdeel het spekmengsel erover.
Voeg 50 gram parmasaanse kaas toe en schep het goed om.
Was de courgette en snijd de steelaanzet eraf.
Halveer de courgette in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit.
Rasp de courgette grof.
Kook de penne in ruim water met zout naar smaak.
Giet de pasta af.
Verhit intussen de olie in een koekenpan op een halfhoog vuur en fruit de ui al omscheppend 3 minuten.
Vopeg de knoflook toe en fruit deze 2 minuten mee.
Schep de spekreepjes erdoor en bak alles in 5 minuten op een halfhoog vuur gaar.
Verdeel de courgette over de pasta en verdeel het spekmengsel erover.
Voeg 50 gram parmasaanse kaas toe en schep het goed om.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
knoflookpasta
Ingrediƫnten
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 courgette (300 gram)
350 gram penne rigatte
zout
100 gram magere speklapjes
1/2 dl olijfolie
peper
75 gram geraspte Parmezaanse kaas.
3 teentjes knoflook
1 courgette (300 gram)
350 gram penne rigatte
zout
100 gram magere speklapjes
1/2 dl olijfolie
peper
75 gram geraspte Parmezaanse kaas.
Hulpmiddelen & keukengerei
geen
Leuke tips
Doe de pasta in een schaal en serveer de rest van de Parmezaanse kaas er apart bij.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
8987
Homepage ID
1444
Smaak
N
Teller
3304
Drank
Uit
Bookmarked
36
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht