Bereidingswijze
Verkruimel de koekjes met een deegroller of in een blender.
Vermeng in een kom de room met de afgekoelde koffie en roer de suiker erdoor. Klop tot de massa dik wordt en roer het kruim erdoor.
Sla in een kom de eiwitten tot zachte pieken; spatel het eiwit dan voorzichtig door het amarettimengsel.
Schep het in een langwerpige vriesvaste bak, sluit goed af en laat alles in 4 uur stijf bevriezen.
Vermeng in een kom de room met de afgekoelde koffie en roer de suiker erdoor. Klop tot de massa dik wordt en roer het kruim erdoor.
Sla in een kom de eiwitten tot zachte pieken; spatel het eiwit dan voorzichtig door het amarettimengsel.
Schep het in een langwerpige vriesvaste bak, sluit goed af en laat alles in 4 uur stijf bevriezen.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker Italiaans nagerecht.
Simpel en succes verzekerd.
Simpel en succes verzekerd.
Ingrediƫnten
12 amaretti koekjes
5 dl slagroom
3 el oploskoffie, opgelost in 1 el heet water
175 g poedersuiker, gezeefd
4 eiwitten
5 dl slagroom
3 el oploskoffie, opgelost in 1 el heet water
175 g poedersuiker, gezeefd
4 eiwitten
Hulpmiddelen & keukengerei
langwerpige vriesvaste bak
Leuke tips
Serveer het amaretti-ijs in plakjes.
Dit soort ijs wordt nooit volledig vast; je kunt het direct serveren, zonder het eerst zacht te laten worden.
Dit soort ijs wordt nooit volledig vast; je kunt het direct serveren, zonder het eerst zacht te laten worden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
79600
Homepage ID
1903
Smaak
Z
Teller
8490
Drank
Uit
Bookmarked
50
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Los de oploskoffie op in 1 el heet water.
Dit moet je eerst even laten afkoelen alvorens je verder kunt gaan.
Dit moet je eerst even laten afkoelen alvorens je verder kunt gaan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht