Bereidingswijze
Vet een springvorm in en doe er een laagje deeg in.Laat dit in de oven of onder de grill op de hoogste stand gaar worden.Voeg laag na laag,om en om(deeg zonder kruiden en dan weer deeg met kruiden etc.),het deeg toe,steeds een nieuwe laag als de vorige gaar is.De lagen ongeveer 0,5 cm dik maken.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Spekkoek (De echte Indonesische)
Ingrediƫnten
20 eieren
300 gr. bloem
300 gr. boter
500 gr. suiker
Kruiden:1 tl. nootmuskaat
1 tl. kruidnagelenpoeder
1 tl. kardemom
1 el. kaneel
1 el.foelie
300 gr. bloem
300 gr. boter
500 gr. suiker
Kruiden:1 tl. nootmuskaat
1 tl. kruidnagelenpoeder
1 tl. kardemom
1 el. kaneel
1 el.foelie
Hulpmiddelen & keukengerei
Garde (of op de makkelijke toer , een keukenmachine)
Springvorm
Oven
Springvorm
Oven
Leuke tips
Knip stevig papier in de vorm van de spekkoek en knip hier vervolgens wat figuren of patronen in.Leg dit papier op de spekkoek en zeef er wat vanillesuiker op,verwijder vervolgens voorzichtig het papier en de spekkoek is versierd.(dit hoeft niet voor de smaak,is meer voor het oog).
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
78395
Homepage ID
1937
Smaak
N
Teller
7963
Drank
Uit
Bookmarked
48
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Splits de eieren in dooier en wit.
Roer de eidooiers met de suiker en de boter tot een gladde massa.Doe al roerend de bloem erdoor.Klop de eiwitten tot schuim en schep ze door het beslag.Verdeel het beslag in 2 helften,voeg aan 1 deel de kruiden toe.
Roer de eidooiers met de suiker en de boter tot een gladde massa.Doe al roerend de bloem erdoor.Klop de eiwitten tot schuim en schep ze door het beslag.Verdeel het beslag in 2 helften,voeg aan 1 deel de kruiden toe.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht