Bereidingswijze
De kipfilets droog deppen, bestrooien met peper en zout en door de bloem wentelen. Kipfilets in 10 tot 13 min. bruin en gaar bakken. De kip uit de pan halen en warm houden. de ui ragfijn snipperen en fruiten in de overgebleven bakboter. Bloem erdoor en een deel van de wijn toevoegen tot er een gladde gebonden massa ontstaat. Herhaal dit tot alle wijn, boullion en koffieroom door de saus is opgenomen. Laat het geheel drie min. zachtjes koken. Voeg heet sap en de kersen toe. Op smaak brengen met zout, peper en kirsch. Leg de kip in de saus en laat deze enkele min. stoven.
Vertel iets leuks over dit recept
Kip in een romige saus van kersen en kirsch.
Ingrediƫnten
4 kipfilets
zout
peper
bloem
50 gr. boter
1/2 ui
30 gr. bloem
1 dl. rode wijn
1 dl. kippeboullion
1 dl. koffieroom
1/4 pot of blik kersen op sap(ontpit)
1 a 2 eetl. kirsch
zout
peper
bloem
50 gr. boter
1/2 ui
30 gr. bloem
1 dl. rode wijn
1 dl. kippeboullion
1 dl. koffieroom
1/4 pot of blik kersen op sap(ontpit)
1 a 2 eetl. kirsch
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Serveren met rijst en sperciebonen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
78
Homepage ID
305
Smaak
U
Teller
2113
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht