Bereidingswijze
Chorizo met 2 eetlepels olie in een braadpan zachtjes uitbakken. Uit de pan scheppen en op een bordje leggen. In het bakvet de kipfilet rondom bruin bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. De helft van de Cajunkruiden en 3/4 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en kip in ca 20 min zachtjes gaar laten worden.
In een andere pan 2 el. olie verhitten en hierin de ui, paprika en bleekselderij gaar sudderen. Al roerend het groentemengsel, chorizo en rest van de Cajunkruiden aan de bouillon toevoegen.
Vervolgens de courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Bosui in ringetjes snijden. De courgette, ui en peterselie toevoegen en ca. 15 min zachtjes laten sudderen. Inbinden tot niet te dikke saus en op smaak brengen met hot peppersauce.
In een andere pan 2 el. olie verhitten en hierin de ui, paprika en bleekselderij gaar sudderen. Al roerend het groentemengsel, chorizo en rest van de Cajunkruiden aan de bouillon toevoegen.
Vervolgens de courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Bosui in ringetjes snijden. De courgette, ui en peterselie toevoegen en ca. 15 min zachtjes laten sudderen. Inbinden tot niet te dikke saus en op smaak brengen met hot peppersauce.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Cajungerecht bij uitstek.
Ingrediƫnten
1 ui, 1 rode paprika, 3 stengels bleekselderij, 500 gr kipfilet, 100 gr chorizo aan een stuk, olie, 2 kippenbouillontabletten, 2 eetlepels Cajunkruiden, allesbinder, 1 courgette, 3 bosuitjes, verse peterselie, ca 8 druppels hot peppersauce (Casa Fiesta), rijst
Hulpmiddelen & keukengerei
Maatbeker, snijplank, keukenpapier
Leuke tips
Serveer deze gumbo met rijst.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
77672
Homepage ID
49821
Smaak
P
Teller
1861
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ui, paprika en bleekselderij schoonmaken en fijnsnijden. Kipfilet in grove stukken snijden, Chorizo in stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht