Gebakken Banaan Met Rum En Ijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/04/1998 - 14:12
Bereidingswijze
Bananen schillen en in de lengte halveren. In een koekepan de boter smelten. Leg hierin de helften van de bananen met de platte kant naar boven. Bestrooi de bananen flink met bruine suiker en bak ze op matig vuur. Als de onderkant begint te verkleuren draai je de banenen om. Strooi nu ook op de bolle kant van de bananen suiker. Als de suiker begint te carameliseren, blus je het geheel af met een flinke scheut rum. Laat dit even goed verwarmen. Flambeer het geheel enkele seconden.(niet te lang, het is lekker als je nog iets van de drank proeft!)
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een altijd lekker combinatie van fruit, drank en ijs.
Ingrediƫnten
2 bananen, 4 bolletjes vanille-ijs, 4 eetlepels bruine basterd suiker, een flinke scheut bruine rum (Bacardi), een klont(je) roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
koekepan en lucifers
Leuke tips
Schep 2 bolletjes ijs per persoon in een schaaltje. Haal de bananen uit de pan en verdeel ze. Schep de saus over de bananen en het ijs.
Eventueel met een beetje slagroom garneren.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
77190
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
13921
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
57
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan