Cointreaucreme Op Gemberbanaan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/04/1998 - 13:55
Bereidingswijze
Bananen schillen en in schijfjes snijden. Gemberbolletjes in kleine stukjes snijden. Banaan en gember mengen met de sinasappelsap en likeur en dit goed afgedekt in de koelkast laten intrekken.
Voor de cointreaucreme: de slagroom stijfkloppen. De gelatine met water mengen en 10 min. laten welle. De melk aan de kook brengen. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng dit bij de melk en laat vervolgens de melk afkoelen. Verhit in een warm waterbad de 2 eidooiers met suiker tot het mengsel dikker wordt, de gewelde gelatine toevoegen en al roerend oplossen. Als alles is opgelost de pan in een koud waterbad zetten en onder af en toe kloppen tot het mengsel stijf begint te worden. Roer de likeur en de slagroom er doorheen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een bijzondere exotische combinatie.
Ingrediƫnten
3 bananen, 3 gemberbolletjes (uit glas), 3-4 eetlepels sinasappelsap, 0,4 dl cointreau, 1 volle tl. wit gelatinepoeder, 2 el koud water, 1,25 dl melk, half vanillestokje, 2,5 dl slagroom, 2 eidooiers, 1 eetlepel suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote mengkom, mixer, maatbeker, warm & koud waterbad
Leuke tips
Verdeel de gemberbananen over hoge glazen en schep de cointreaucreme erover. Eventueel garneren met een chocolaatje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
76708
Homepage ID
935826
Smaak
Z
Teller
578
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jpjvdberg