Bereidingswijze
Olijven halveren en in reepjes snijden. Wijn, fond en ansjovisboter in magnatronschaaltje doen en in ca 4 min. op vol vermogen laten inkoken. Creme fraiche er door mengen en nog eens verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.
Zalm in magnatron afgedekt in ca 8 a 10 min. op helft vermogen (350 watt) bijna gaar laten worden. Vervolgens 3 a 4 minuten nagaren. Saus binden met allesbinder tot die dikvloeibaar is.
Zalm in magnatron afgedekt in ca 8 a 10 min. op helft vermogen (350 watt) bijna gaar laten worden. Vervolgens 3 a 4 minuten nagaren. Saus binden met allesbinder tot die dikvloeibaar is.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een overheerlijk visgerecht uit de magnatron
Ingrediƫnten
2 zalmmoten, 1/2 eetlepel citroensap, 8-10 zwarte olijven zonder pit, 1 dl droge witte wijn, 1 dl visfond, 1 theelepel ansjovisboter (Royal Mail) 1 bekertje creme fraiche, allesbinder, peper&zout, sliert pasta voor 2 personen.,
Hulpmiddelen & keukengerei
Magnatron, ovenschaal, magnatronfolie, magnatronschaaltje
Leuke tips
Pasta op het voorverwarmde bord leggen, hierop de zalmmoot en begieten met de saus. Reepjes olijf er overheen strooien.
Eventueel wat sla erbij serveren.
Eventueel wat sla erbij serveren.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
76467
Homepage ID
49821
Smaak
Q
Teller
551
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zalmmoten besprenkelen met citroensap. Ovenschaal invetten met (room)boter.
Borden voorverwarmen.
Borden voorverwarmen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht