Mihoen met Kipreepjes en Cashewnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/04/1998 - 13:16
Bereidingswijze
Kipfilet in dunne reepje snijden en mengen met de sojasaus, even laten intrekken. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Uit schoonmaken en snipperen. Knoflook persen
Mihoen volgens gebruiksaanwijzing klaarmaken.
Olie verhitten kip bakken. Als de kip begint te verkleuren de paprika, ui, noflook en cashewnoten toevoegen en meebakken. Sambal toevoegen. Tenslotte de tauge meebakken. Mihoen afgieten en goed uitlekken. Bij het kipmengsel voegen en het geheel verwarmen.
Naar wens eventueel met peper, zout en sojasaus op smaak brengen.
Afbeelding
Mihoen met Kipreepjes en Cashewnoten
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke snelle maaltijd voor degenen die bami en nasi een beetje beu zijn.
Ingrediƫnten
200 gr. mihoen, 2 kipfilets (200-250 gr.), sojasaus, 1 rode paprika, 1 ui, klein doosje tauge, 1 theelepel sambal, 2-3 eetlepels cashewnoten, Sense bakolie Oosterse kruiden, 1 teentje knoflook.
Hulpmiddelen & keukengerei
een wok.
Leuke tips
Voor de liefhebbers kunnen er nog champignons in blokjes gesneden worden toegevoegd.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
76226
Homepage ID
935826
Smaak
P
Teller
46687
Waardering aantal
14
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
590
Aantal reacties
22
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jpjvdberg