Bereidingswijze
Laat de zalm uitlekken, verwijder de graat en vang het vocht op in een steelpannetje.
De gelatine even in koud water weken, zachtjes uitknijpen en oplossen in het zalmvocht op een vuurtje.
Maak een saus van de mayonaise, ketchup, yoghurt, peper, zout aromat, whisky en worcestershiresaus.
Meng in de keukenmachine de eieren en zalm en voeg hierna de saus toe met het zalmvocht en de gelatine.
Giet alles in een schaal waarin de mousse stijf moet worden en voeg slagroom en peterselie toe.
Alles goed door elkaar roeren en een paar uur in de koelkast zetten.
De gelatine even in koud water weken, zachtjes uitknijpen en oplossen in het zalmvocht op een vuurtje.
Maak een saus van de mayonaise, ketchup, yoghurt, peper, zout aromat, whisky en worcestershiresaus.
Meng in de keukenmachine de eieren en zalm en voeg hierna de saus toe met het zalmvocht en de gelatine.
Giet alles in een schaal waarin de mousse stijf moet worden en voeg slagroom en peterselie toe.
Alles goed door elkaar roeren en een paar uur in de koelkast zetten.
Vertel iets leuks over dit recept
-
Ingrediƫnten
peper
zout
aromat
worcestershiresaus
2 blikjes zalm
4 flinke eetl. mayonaise
5 eetl. yoghurt
4 flinke eetl. ketchup
3 hardgekookte eieren
6 blaadjes gelatine
2 eetl. whisky
1 eetl. peterselie
1/4 liter stijfgeklopte slagroom, zonder suiker
zout
aromat
worcestershiresaus
2 blikjes zalm
4 flinke eetl. mayonaise
5 eetl. yoghurt
4 flinke eetl. ketchup
3 hardgekookte eieren
6 blaadjes gelatine
2 eetl. whisky
1 eetl. peterselie
1/4 liter stijfgeklopte slagroom, zonder suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine
Leuke tips
Eventueel serveren met wat geroosterd brood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
76
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
3571
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht