pasta met ham, champignons en roomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/04/1998 - 12:15
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing met een beetje zout en een klein scheutje olijfolie.
Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons en hamblokjes toe. Bestrooi dit met peper en zout. Als de champignons zijn verkleurd verkruimel je het blokje (tuin)kruidenbouillon boven de pan en roer dit erdoor. Voeg vervolgens de creme fraish toe. De 2dl water kan er nu ook bij. Kook dit geheel even goed door. Bind nu de saus met allesbinder tot dikvloeibaar. Tenslotte voeg je de bieslook toe en eventueel (als de saus te dik is) een scheutje wijn.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk snel-klaar recept uit de Italiaanse keuken.
Ingrediƫnten
250 gr. (kastanje)champignons, 1 flinke ui, een teentje knoflook, 1 plak ham* (gekookte of rauwe), bieslook, 100-125 gram boogjes pasta, olijfolie, 2 dl. kruidenbouillon, 1 bekertje creme fraish (125 gr.),allesbinder, eventueel een scheutje wijn
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplak, keukenpapier, maatbeker.
Leuke tips
* i.p.v. ham kan je ook gebruiken: kipfilet, gekookte Gelderse of kleine blokjes spek
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
75503
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
34817
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
253
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden, ui snipperen, knoflook persen, ham in piepkleine stukjes snijden, bieslook in ringetjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan