Bereidingswijze
Roer boter met de basterdsuiker eierdooier en vanillesuiker tot een zacht mengsel.Zeef bakmeel erop en kneed alles snel tot een glad deeg.Wikkel in plasticfolie tenminste 1uur rusten in koelkast.Meng intussen amandelspijs
met het sap en de geraspte schil van de citroen.Vet vorm in en bekleed met helft van het deeg.Verdeel daarover amandelspijs in dunne laag en dek af met rest deeg.Versier bovenkant met lijntjes die je trekt met een vork.
Bestrijk taart met eiwit en bak hem in 30 40 min. gaar.Midden in matig warme oven 175 graden.,
met het sap en de geraspte schil van de citroen.Vet vorm in en bekleed met helft van het deeg.Verdeel daarover amandelspijs in dunne laag en dek af met rest deeg.Versier bovenkant met lijntjes die je trekt met een vork.
Bestrijk taart met eiwit en bak hem in 30 40 min. gaar.Midden in matig warme oven 175 graden.,
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
boterkoek
Ingrediƫnten
300g zachte boter,225g witte basterdsuiker,1 ei,gesplitst,1 zakje vanillesuiker,325g zelfrijzendbakmeel,200g amandelspijs,sap en geraspte schil van 1 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
boterkoekvorm 20cm diameter,oven,kwastje en koelkast.plasticfolie.
Leuke tips
Neem koek uit vorm wanneer afgekoeld, maar nog niet helemaal koud.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
74780
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
4126
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ei splitsen,sap en schil citroen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht