Bereidingswijze
Maak een vinaigrette van de kruidenazijn, de walnotenolie, peper en zout. Maak de veldsla hiermee aan. Verwarm twee eetlepels appelstroop en verdun deze met wat Calvados. Laat het mengsel afkoelen.
Verdeel de geitenkaasjes in vier plakken en graniteer deze onder de hete grill. Verdeel de veldsla over vier grote lepels of kleine bordjes. Leg op elk bordje sla een plakje gegratineerde geitenkaas. Schenk er wat appel-Calvadosstroop over.Garneer met de appeljulienne en het walnootkruim.
Verdeel de geitenkaasjes in vier plakken en graniteer deze onder de hete grill. Verdeel de veldsla over vier grote lepels of kleine bordjes. Leg op elk bordje sla een plakje gegratineerde geitenkaas. Schenk er wat appel-Calvadosstroop over.Garneer met de appeljulienne en het walnootkruim.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Amuse, borrelhapje of voorgerecht van geitenkaas, sla en appel
Ingrediƫnten
twee crottins (Franse geitenkaasjes)
appel(bij voorkeur Granny Smith)
veldsla
appelstroop
Calvados
walnoten
walnotenolie
kruidenazijn
peper
zout
appel(bij voorkeur Granny Smith)
veldsla
appelstroop
Calvados
walnoten
walnotenolie
kruidenazijn
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
grill
Leuke tips
Als borrelhapje de sla op het laatste moment op toast schikken.
Als voorgerecht e.e.a. in grotere hoeveelheden maken en op groter bord schikken.
Als voorgerecht e.e.a. in grotere hoeveelheden maken en op groter bord schikken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
74539
Homepage ID
1907
Smaak
Z
Teller
1662
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
sla wassen
appel in fijne julienne snijden (bewaren in water met wat citroensap)
walnoten doppen en verkruimelen (niet te fijn)
appel in fijne julienne snijden (bewaren in water met wat citroensap)
walnoten doppen en verkruimelen (niet te fijn)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht