haringtompouce

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/03/1998 - 19:54
Bereidingswijze
Snijd de haringen in de lengte in vier filets.Snijd de filets in acht mooie, gelijke stukjes. Maak een stevige saus van de creme fraiche, een beetje (theelepeltje) mierikswortel, zalmeitjes,een paar druppels citroensap, peper en (voorzichtig) zout.
Voeg de saus en twee stukjes haring samen tot een tompouce.
Zet de haringtompouce op een lepel of bordje, schik er enkele aspergekoppen naast.Garneer met sprietjes bieslook.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
amuse, borrelhapje of voorgerecht van haring en asperges
Ingrediƫnten
2 nieuwe haringen
asperges (groene of witte of beide)
zalmeitjes
creme fraiche
sprietjes bieslook
mierikswortel (potje)
citroensap
peper
zout
Leuke tips
Maak voor een voorgerecht de porties groter, schik die op een bord. Serveer met toast en boter.
Als borrelhapje kan de tompouce op een stukje roggebrood worden geschikt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
73816
Homepage ID
1907
Smaak
N
Teller
1848
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontzilt de haringen (desgewenst).
Kook de asperges en laat ze afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
herry