Bereidingswijze
hierboven beschreven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
herftsstoofpot met pompoen, paddestoelen en pittige kruiden.
Ingrediƫnten
1 kg.fricandeau
1 kg. oranje pompoenvlees in blokjes
500 gr. gemengde paddestoelen(champignons,oesterzwammen,shi-takes, eekhoorntjesbrood, boleten)
500 gr. uien
2 sjalooten
bolletje(verse)knoflook
italiaanse kruiden(vers) ((basilicum, thym, rozemarijn))
Scheut rode port
potje zure room
zeezout
1/2 liter (kruiden)bouillon
1 kg. oranje pompoenvlees in blokjes
500 gr. gemengde paddestoelen(champignons,oesterzwammen,shi-takes, eekhoorntjesbrood, boleten)
500 gr. uien
2 sjalooten
bolletje(verse)knoflook
italiaanse kruiden(vers) ((basilicum, thym, rozemarijn))
Scheut rode port
potje zure room
zeezout
1/2 liter (kruiden)bouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
2 braadpannen met dikke bodem.
Leuke tips
Heerlijk met wilde rijst of een lekkere pasta
een salade en vers geraspte parmezaanse kaas en italiaans olijven of notenbrood.
een salade en vers geraspte parmezaanse kaas en italiaans olijven of notenbrood.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
73093
Homepage ID
1202
Smaak
P
Teller
7719
Drank
Uit
Bookmarked
86
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het vlees in blokjes en bak het rondom bruin in olijfolie. Bak de gesnipperde uien, sjalotten en knoflook mee op een zacht vuurtje.
Bak in een andere pan de schoongemaakte paddestoelen op een zacht vuurtje. Voeg in de eerste pan de pompoenblokjes toe en een beste scheut bouillon. Voeg de inhoud van de twee pannen bij elkaar en laat alles even op een hoog vuur onder voordurend roeren door en door warm worden. Afblussen met rode port, Italiaanse kruiden, versgemalen peper en zeezout toevoegen en ongeveer 1 a 1 1/2 uur laten sudderen. Roer af en toe door. Roer er vlak voor het opdienen de zure room door. Maak eventueel op smaak met nog wat zout en peper.
Bak in een andere pan de schoongemaakte paddestoelen op een zacht vuurtje. Voeg in de eerste pan de pompoenblokjes toe en een beste scheut bouillon. Voeg de inhoud van de twee pannen bij elkaar en laat alles even op een hoog vuur onder voordurend roeren door en door warm worden. Afblussen met rode port, Italiaanse kruiden, versgemalen peper en zeezout toevoegen en ongeveer 1 a 1 1/2 uur laten sudderen. Roer af en toe door. Roer er vlak voor het opdienen de zure room door. Maak eventueel op smaak met nog wat zout en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht