appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/10/1998 - 09:21
Bereidingswijze
Meng de bloem, zout, zuiker ei en boter door elkaar tot een soepel geheel. Gebruik 2/3 van het deeg voor de bodem en rand. Leg de rest van het deeg in de koelkast. Schil de appels en rasp deze. Doe er wat suiker, kaneel, rozijnen en citroen doorheen. Doe de appelmix in de deegvorm. Rol de rest van het deeg uit en snij hier repen vanaf. Leg deze repen over de appelmix heen.
Zet de oven op 200-225 graden en bak de taart in 40 tot 50 minuten gaar.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoete zelfgemaakte appeltaart met rozijnen
Ingrediƫnten
400 gram bloem
zout
2 theelepels bakpoeder
200 gram bastaardsuiker
1 ei
250 gram boter
schil 1 citroen
500-750 gram appels
suiker-kaneel-rozijnen
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde bakvorm
Leuke tips
Bestrooi de taart met wat poedersuiker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
7300
Homepage ID
1140
Smaak
Z
Teller
2429
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
30
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vet de deegvorm in met boter.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie