Bereidingswijze
Verhit de olijfolie samen met vloeibaar vet in hapjespan. Braad op hoog vuur de kipkarbonades rondom goed bruin.Doe de takjes thijm erbij. Afblussen door 1 ctroen over kip uit te knijpen. Leg de in stukken gesneden citroen her en der in de pan en laat de kip met de deksel schuin op de pan nog ongeveer 20 min. zachtjes braden. 1 keer keren.
Dit gerecht kan ruim van te voren worden klaar gemaakt. Laat het dan iets korter braden, doe het vervolgens in een vuurvaste schaal en laat in de oven (stand 4 of 5) in ca. 20 minuten weer heet worden.
Dit gerecht kan ruim van te voren worden klaar gemaakt. Laat het dan iets korter braden, doe het vervolgens in een vuurvaste schaal en laat in de oven (stand 4 of 5) in ca. 20 minuten weer heet worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
pittig gekruide kip met thijm en citroen
Ingrediƫnten
12 kipkarbonades (met of zonder vel en been)
cajunkruiden
verse thijm
2 citroenen
olijfolie
vloeibaar vet
cajunkruiden
verse thijm
2 citroenen
olijfolie
vloeibaar vet
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote hapjes pan met deksel
Leuke tips
Lekker met stokbrood en een frisse salade
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
72129
Homepage ID
1875
Smaak
P
Teller
1408
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kipkarbonade kruiden met de cajunkruiden
4 of 5 takjes thijm, onder kraan afspoelen
1 citroen wassen en in stukken snijden, pitten verwijderen
1 citroen door midden snijden
4 of 5 takjes thijm, onder kraan afspoelen
1 citroen wassen en in stukken snijden, pitten verwijderen
1 citroen door midden snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht