Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 160 graden
- Beboter de oven schaal
- Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje aardappelpuree
- Dan de helft van de zuurkool, daar op de helft van de ananas en dan de helft van de gehakt.
- Vervolgens de rest van de zuurkool, dan de rest van de ananas en de rest van de gehakt
- Dan alles bedekken met de aardappelpuree
- De aardappelpuree bedekken met een dun laagje paneermeel en wat klontjes boter
- De schotel 15 minuutjes in de oven warm laten worden
- Voor een mooi bruin korstje nog even drie minuutjes onder de gril
- Beboter de oven schaal
- Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje aardappelpuree
- Dan de helft van de zuurkool, daar op de helft van de ananas en dan de helft van de gehakt.
- Vervolgens de rest van de zuurkool, dan de rest van de ananas en de rest van de gehakt
- Dan alles bedekken met de aardappelpuree
- De aardappelpuree bedekken met een dun laagje paneermeel en wat klontjes boter
- De schotel 15 minuutjes in de oven warm laten worden
- Voor een mooi bruin korstje nog even drie minuutjes onder de gril
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zuurkool met gehakt en ananas
Ingrediƫnten
- een zakje zuurkool - een zakje aardappelpuree (+ melk) - 2 a 3 ons gehakt - een klein blikje ananasstukjes - boter -paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
- pannen
- oven
- ovenschaal
- oven
- ovenschaal
Leuke tips
-
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
71888
Homepage ID
1430
Smaak
N
Teller
25858
Drank
Uit
Bookmarked
75
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Aardappelpuree klaarmaken volgens de aanwijzingen op het pak
- zuurkool 15 minuten koken en dan afgieten
- gehakt rullen
- zuurkool 15 minuten koken en dan afgieten
- gehakt rullen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht