Bereidingswijze
* Schil en was de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
* Was de kervel en houd 4 takjes achter voor de garnering.
* Giet de aardappelen af en pureer ze met de boter en kervel.
* Verwarm de melk met 2? dl water op een matig vuur en laat het kruidenbouillontablet hier al roerend in oplossen.
* Roer de puree erdoor en breng de soep al roerend aan de kook.
* Roer de room erdoor.
* Breng op smaak met zout en peper.
* Snijd de zalm in reepjes.
* Schep de soep in borden en verdeel de zalm en overgebleven kervel erover.
* Was de kervel en houd 4 takjes achter voor de garnering.
* Giet de aardappelen af en pureer ze met de boter en kervel.
* Verwarm de melk met 2? dl water op een matig vuur en laat het kruidenbouillontablet hier al roerend in oplossen.
* Roer de puree erdoor en breng de soep al roerend aan de kook.
* Roer de room erdoor.
* Breng op smaak met zout en peper.
* Snijd de zalm in reepjes.
* Schep de soep in borden en verdeel de zalm en overgebleven kervel erover.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bevat p.p ca.:
*210 kcal, * 870kJ, * 13 gr. eiwit, * 13 gr. vet, 9 gr. koolhydraten
*210 kcal, * 870kJ, * 13 gr. eiwit, * 13 gr. vet, 9 gr. koolhydraten
Ingrediƫnten
* 2 bloemige aardappelen (a ca. 75 gr.)
* 1 plantje kervel
* 15 gr. boter
* 2? dl melk
* 1 kruidenbouillontablet
* 1 dl Room Culinair
* zout en peper
* 100 gr. gerookte zalmfilet
* 1 plantje kervel
* 15 gr. boter
* 2? dl melk
* 1 kruidenbouillontablet
* 1 dl Room Culinair
* zout en peper
* 100 gr. gerookte zalmfilet
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Leuke tips
Lekker met geroosterde plakker oerbrood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
70924
Homepage ID
1709
Smaak
N
Teller
1309
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht