aardappel-gruyeretaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/02/1998 - 14:17
Bereidingswijze
* Borstel de aardappelen schoon onder stromend water, verwijder de zwarte pitjes en dep ze droog.
* Was de peterselie en hak het fijn.
* Rasp de Gruyere.
* Roer de mascarpone los met eieren, creme fraiche, de Gruyere en peterselie.
* Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
* Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en klem de rand erop.
* Schaaf de aardappelen met een kaasschaaf in plakjes.
* Verdeel de helft van de aardappelen over de bodem van de vorm en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Herhaal dit.
* Bak de taart in het midden van de oven in ca. 90 minuten gaar.
* Dek indien de taart te donker wordt, deze af met aluminiumfolie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bevat p.p. ca.: * 850 kcal,
* 3560 KJ
* 33 gr. eiwit
* 63 gr. vet
* 38 gr koolhydraten
Ingrediƫnten
750 gr. vastkokende nieuwe aardappelen
4 takjes perselie
150 gr. Gruyere (aan een stuk)
250 gr. mascarpone
3 eieren
250 ml creme fraiche
zout en peper


Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm (doorsnede ca. 22 cm)
Bakpapier
Leuke tips
Lekker met een salade van bleekselderij, appel en noten.
Wijnadvies: Buzet Excuise; een krachtige Franse rode wijn.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
69478
Homepage ID
1709
Smaak
N
Teller
913
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden celcius (hetelucht 160 graden celcius)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
odette