Bereidingswijze
* Borstel de aardappelen schoon onder stromend water, verwijder de zwarte pitjes en dep ze droog.
* Was de peterselie en hak het fijn.
* Rasp de Gruyere.
* Roer de mascarpone los met eieren, creme fraiche, de Gruyere en peterselie.
* Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
* Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en klem de rand erop.
* Schaaf de aardappelen met een kaasschaaf in plakjes.
* Verdeel de helft van de aardappelen over de bodem van de vorm en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Herhaal dit.
* Bak de taart in het midden van de oven in ca. 90 minuten gaar.
* Dek indien de taart te donker wordt, deze af met aluminiumfolie.
* Was de peterselie en hak het fijn.
* Rasp de Gruyere.
* Roer de mascarpone los met eieren, creme fraiche, de Gruyere en peterselie.
* Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
* Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en klem de rand erop.
* Schaaf de aardappelen met een kaasschaaf in plakjes.
* Verdeel de helft van de aardappelen over de bodem van de vorm en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Herhaal dit.
* Bak de taart in het midden van de oven in ca. 90 minuten gaar.
* Dek indien de taart te donker wordt, deze af met aluminiumfolie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bevat p.p. ca.: * 850 kcal,
* 3560 KJ
* 33 gr. eiwit
* 63 gr. vet
* 38 gr koolhydraten
* 3560 KJ
* 33 gr. eiwit
* 63 gr. vet
* 38 gr koolhydraten
Ingrediƫnten
750 gr. vastkokende nieuwe aardappelen
4 takjes perselie
150 gr. Gruyere (aan een stuk)
250 gr. mascarpone
3 eieren
250 ml creme fraiche
zout en peper
4 takjes perselie
150 gr. Gruyere (aan een stuk)
250 gr. mascarpone
3 eieren
250 ml creme fraiche
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm (doorsnede ca. 22 cm)
Bakpapier
Bakpapier
Leuke tips
Lekker met een salade van bleekselderij, appel en noten.
Wijnadvies: Buzet Excuise; een krachtige Franse rode wijn.
Wijnadvies: Buzet Excuise; een krachtige Franse rode wijn.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
69478
Homepage ID
1709
Smaak
N
Teller
913
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden celcius (hetelucht 160 graden celcius)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht