mexigroenten met gehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/02/1998 - 12:15
Bereidingswijze
Vul de stukken courgette, de tomaatjes en de champignonhoedjes met het gehaktmengsel. Rijg alles afwisselend aan pennen en druk de stukjes stevig tegen elkaar. Bestrijk de groenten rondom met een kwastje met olijfolie. Grill deze pennen aan beide kanten circa 10 minuten. Zorg dat er niks verbrandt.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groenten met gehakt aan pennen (tex-mex keuken)
Ingrediƫnten
4 kleine courgettes, 125 gram champignons, 125 gram kersttomaatjes, 250 gram lams- of rundergehakt, 1 fijngehakt uitje, 1 eetlepel fijngehakt korianderblad, 1/4 theelepel gemalen komijn (djintan), flinke snuf cayennepeper, 1 losgeklopt ei, zout en peper, olie om de groenten te bestrijken.
Leuke tips
Als er wat overblijft van het gehaktmengsel, kun je dit gebruiken met tortillas.
Serveer de pennen met rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
68273
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
1003
Waardering aantal
1
Waardering
2
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de courgettes in stukken van 2.5 cm lengte, stoom ze circa 5 minuten boven een pan met kokend water en laat ze uitlekken. Schep circa 1 cm diep het vruchtvlees uit een van de uiteinden van elk stuk. Verwijder de steeltjes van de champignons, hak ze fijn en houd ze apart. Snij een kapje van de tomaatjes en schep er alle zaad en het vocht uit. Kneed in een kom het gehakt, de ui, de koriander, de komijn, de cayennepeper en ei en de gehakte champignonstelen door elkaar. Breng het op smaak met wat zout en peper. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie