Nachos

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/02/1998 - 12:01
Bereidingswijze
Breek elke tortilla in 8 stukken en leg deze naast elkaar op een bakplaat. Bestrooi elk stuk met wat geraspte kaas. Beleg de stukken verder in laagjes met ui, paprika, groene peper en jalapeno peper. Strooi er wat chilipoeder over en lepel wat zure room erboven op. Schuif de bakplaat gedurende 5 minuten onder de hete grill tot de room begint te borrelen en de kaas gesmolten is. Schakel indien nodig de temperatuur van de grill wat terug.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere mexicaanse snack
Ingrediƫnten
100 gram geraspte kaas, 1 middelgrote fijngehakte ui, 1 groene parika (van zaadjes ontdaan en gehakt), 1 groene peper (fijngehakt), eventueel 1 ingelegde jalapeno peper, 1 theelepel chilipoeder, 1 1/2 dl zure room.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
68032
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
4225
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schenk een laagje olie van circa 2.5 cm in een grote braadpan. Verhit de olie tot circa 190 graden celsius en dompel er aan een keukentang een tortilla in onder. Haal de tortilla uit de olie als hij goudbruin en knapperig is gefrituurd. Laat hem uitlekken op keukenpapier en houd hem warm. Frituur op dezelfde wijze de overige tortillas. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie