tortillas met maismeel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/02/1998 - 10:39
Bereidingswijze
Verhit een koekepan met dikke bodem boven een matige hittebron tot een paar druppels koud water in de pan sissend verdampen. Trek voorzichtig het onderste stuk papier of folie van de tortilla en laat deze zachtjes op de grillplaat of in de pan glijden. Bak hem 1 minuut tot de rand begint te krullen, verwijder pas dan het bovenste stuk papier of folie en draai de tortilla om. Bak ook deze kant 1 minuut. De bovenkant wordt het eerst gebakken en heeft bruine plekjes. Stapel de tortillas op een gebakrooster dat met een droge doek is afgedekt. Dek de tortillas met een tweede doek af. Ze zijn nu klaar om gegeten te worden.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Basisrecept voor het zelf maken van 12 tortillas
Ingrediƫnten
Voor 12 tortillas met een doorsnede van 15 cm: 300 gram masa harina (speciaal maismeel), 1 theelepel zout, ongveer 2 3/4 dl warm water

Leuke tips
Tortillas van maismeel kunnen in een afgesloten plastic zak circa 10 dagen in de koelkast bewaard worden. Ingevroren met vetvrij papier of kunststofolie ertussen en verpakt in een afgesloten diepvrieszak, zijn ze circa drie maanden te bewaren.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
67309
Homepage ID
1140
Smaak
N
Teller
10371
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
39
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef de masa met hierin het zout in een grote kom. Roer er geleidelijk zoveel warm water door tot een zacht, maar niet kleverig deeg is ontstaan. Verdeel het deeg in 12 porties. Kneed een balletje van een portie deeg, plat dit enigzins af en leg het op eens stuk vetvrij papier of kunststofolie. Leg er een tweede stuk bovenop en rol het deeg uit tot een cirkel. Stapel de tortillas op elkaar met het vetvrije papier of de folie ertussen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie