kip op z'n zwitsers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/07/1998 - 11:33
Bereidingswijze
Het kippevlees in vingerlange reepjes snijden en licht bakken. Zout, peper en kruiden toevoegen. De in ringen gesneden uien kort meebakken. De in plakjes gesneden champignons met het nat erbij voegen en alles op een matig vuur 10 min. laten pruttelen.
Tussendoor telkens wat van de koffieroom erdoor roeren. Tot slot binden met het aangemengde aardappelmeel en op smaak maken met de sherry.
Vertel iets leuks over dit recept
Kip in een saus van provencaalse kruiden, koffieroom en sherry
Ingrediƫnten
600 gr. kipfilet
boter, margarine
zout
peper
provencaalse kruiden
2 uien
1 klein blikje champignons
1/4 liter koffieroom
2 theel. aardappelmeel
2 eetl. cream-sherry
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
-
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
67
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
1492
Waardering aantal
1
Waardering
4
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy