Tortillas Van Tarwemeel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/02/1998 - 10:24
Bereidingswijze
Verdeel het deeg in 12 porties. Kneed een balletje van een portie, plat dit af en leg het op een met bloem bestoven werkvlak. Rol het deegballetje met een deegrol tot een suur dunne, ronde deegplak uit. Snij zo nodig de rand bij. Stapel de deegplakken op een bord (dat met bloem bestoven is) en stuif steeds wat bloem tussen de plakken, zodat ze niet aan elkaar kleven. Verhit een koekepan met een dikke bodem boven een matige hittebron tot een paar druppels koud water in de pan sissend verdampen. Temper de hittebron en leg voorzichtig een deegplak in de pan.

Bak de tortilla circa 30 seconden tot er luctblaasjes ontstaan. Draai hem om en bak de andere kant circa 10 seconden. De tortilla ziet er bleek en onvoldoende gebakken uit, maar bij langer bakken wordt hij droog en brokkelig. Stapel de tortillas op een met een doek afgedekt gebakrooster en dek ze eveneens af.


Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Basisrecept voor het zelf maken van tortillas
Ingrediƫnten
300 gram volkorenmeel, 1 theelepel zout, 40 gram fijngehakte reuzel, ruim 3 dl heet water.
Leuke tips
Laat de tortillas eerst onder een doek afkoelen. Stapel ze dan opnieuw met stukken vetvrij papier of kunststofolie ertussen en bewaar zw maximaal 2 tot 3 dagen in een afgesloten plastic zak in de koelkast.
Op mijn SmulPagina vind je een recept met tortillas!!
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
66827
Homepage ID
1140
Smaak
N
Teller
388
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef het meel met zout in een grote kom, Wrijf er tussen de vingertoppen de reuzel door tot het mengsel de korrelige structuur van broodkruimels heeft. Roer er heet water door tot een zacht kneedbaar mengsel ontstaat. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot het glad en niet meer plakkerig is. Dek de deegbal af met een warme vochtige doek.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie