Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Bakplaat bekleden met bakpapier. Loempia's royaal bestrijken met roerbakolie en op bakplaat in midden van oven in circa 20 tot 25 minuten gaar en knapperig bruinbakken. Intussen rettich schillen en in dunne plakjes schaven. Rettich, rest van wortel en korianderblaadjes over vier borden verdelen. Uit oven loempia's met een scherp glad mes opensnijden en de helften schuin op de rettich leggen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een gerecht waarbij de Oosterse en Westerse keuken gecombineerd worden (fusion)
Ingrediƫnten
4 vellen fillobladerdeeg, 3 bosuitjes, 100 gram winterwortel, 100 gram panklare spinazie, 1 zakje verse koriander, 4 entrecotes, 2 eetlepels oestersaus, 2 cm verse gemberwortel, 5 eetlepels sojasaus, 5 eetlepels roerbakolie, 1/2 rettich, bakpapier.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
66586
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
2056
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ongeveer 2 uur vantevoren fillobladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Bosuitjes en wortel schoonmaken en in luciferdunne reepjes van ongeveer 4 cm snijden. Steeltjes van spinazie verwijderen. Helft van de koriander grof hakken. Fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden.
Entrecotes aan beide kanten dun bestrijken met oestersaus. Op vellen fillobladerdeeg elk 1 entrecote leggen. Spinazie, bosui, gehakte koriander en helft van wortel erover verdelen.
Zijkanten van deeg over korte kanten van entrecotes vouwen. Fillobladerdeeg rond entrecotes tot pakketjes dichtvouwen. Rand met een beetje water dichtplakken. Gember schillen en heel fijn hakken. In kommetje sojasaus, gember en een eetlepel roerbakolie mengen.
Entrecotes aan beide kanten dun bestrijken met oestersaus. Op vellen fillobladerdeeg elk 1 entrecote leggen. Spinazie, bosui, gehakte koriander en helft van wortel erover verdelen.
Zijkanten van deeg over korte kanten van entrecotes vouwen. Fillobladerdeeg rond entrecotes tot pakketjes dichtvouwen. Rand met een beetje water dichtplakken. Gember schillen en heel fijn hakken. In kommetje sojasaus, gember en een eetlepel roerbakolie mengen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht