Bereidingswijze
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de ui, paprika, selderij en knoflook in ongeveer 5 minuten zacht. Voeg tomaten, tomatensaus, bouillon, peterselie en kruiden toe en laat zacht koken tot de tomaten gaar zijn en het vocht iets is ingekookt. Proef en breng op smaak.
Voeg de visproducten toe (als je oesters gebruikt, deze in kleine stukjes snijden en de laatste 2-3 minuten meekoken). Laat 5-7 minuten meekoken, tot de garnalen ondoorzichtig en stevig gekruld zijn. Roer vlak voor het serveren de bosuitjes erdoor.
Voeg de visproducten toe (als je oesters gebruikt, deze in kleine stukjes snijden en de laatste 2-3 minuten meekoken). Laat 5-7 minuten meekoken, tot de garnalen ondoorzichtig en stevig gekruld zijn. Roer vlak voor het serveren de bosuitjes erdoor.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept uit de Caju keuken met zeevruchten.
Ingrediƫnten
2 eetlepels plantaardige olie, 1 gesnipperde ui, 1 paprika, 2 stengels bleekselderij, 3 teentjes knoflook, 3 grote tomaten (zonder zaadjes) 1 blikje tomatensaus (240 gram), 2.4 liter visbouillon, 1 eetlepel versgehakte peterselie, 2 laurierblaadjes, 1 eetlepel verse of gedroogde tijm, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel zwarte peper 1/2 theelepel cayennepeper, 1/9 theelepel witte peper, 1 kilo schoongemaakte verse garnalen (of krabvlees, kreeftvlees of oesters), 1/2 kopje bosuitjes, gekookte rijst.
Hulpmiddelen & keukengerei
De visbouillon kun je zelf maken: gebruik schalen en koppen van garnalen, krabschalen, schalen en koppen van kreeften en visresten (geen koppen of kieuwen). Neem 1 ui, 1 stengel selderij (met blaadjes), 1 teentje knoflook, 1 ongeschilde wortel, 1 stengel peterselie, 5 zwarte peperkorrels. Doe alles in een grote pan en voeg een liter water toe. Onthoud hoeveel water er nu in de pan zit en voeg hierna nog een liter water toe. Breng de inhoud aan de kook, schep het schuim eraf en laat het geheel 4 uur sudderen. Na 4 uur sudderen moet er circa 1 liter bouillon in de pan zitten. Zeef de bouillon en verwijder groente en visresten.
Leuke tips
Serveer op de rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
65622
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
1327
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de ui, paprika, bleekselderij, knoflook en tomaten in stukjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht