Bereidingswijze
De eieren splitsen. het eiwit stijf kloppen. Het eigeel schiumig kloppen en vermengen met de suiker, dan de bloem en de kruiden erdoor doen. dan de amandelen en de rozijnen erdoor roeren. Tot slot heel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor spatelen. Doe het geheel in de braadslee en laat dit in het midden van de oven circa 60 min. bakken. Uit de hoven halen, na met een cocktail prikker te hebben gekeken of de koek gaar is. Warm snijden met een mes dat telkens onder de koude kraan wordt afgekoeld. Af laten koelen en in een gesloten trommel ongeveer drie weken bewaren.
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige cake met noten, rozijnen en kruiden.
Ingrediƫnten
300 gr. amandelen of gemengde noten(geen hazelnoten
300 gr. rozijnen
300 gr. kristal suiker
180 gr. bloem
6 gr. kaneel
6 gr. kruidnagelpoeder
6 eieren
300 gr. rozijnen
300 gr. kristal suiker
180 gr. bloem
6 gr. kaneel
6 gr. kruidnagelpoeder
6 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadslee, niet hoger dan 2 cm.
Leuke tips
-
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
65
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
787
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Braadslee invetten en met meel bestuiven
Oven voorverwarmen tot 175 graden
Oven voorverwarmen tot 175 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht