Bereidingswijze
Boter smelten boven heet water(of vloeibare boter gebruiken). Schil de appels en snij ze in stukjes. Meng de rozijnen, custard, suiker, kaneel en appeltjes. De boter, basterd suiker en vanille suiker door elkaar roeren. Hieraan een voor een de eieren toevoegen en daarna het zelfrijzend bakmeel.
De helft van het deeg in het bakblik doen. Dan de appeltjes en dan de rest van het deeg.
In circa 1 1/2 uur op stand 2 a 3 gaar laten worden
De helft van het deeg in het bakblik doen. Dan de appeltjes en dan de rest van het deeg.
In circa 1 1/2 uur op stand 2 a 3 gaar laten worden
Vertel iets leuks over dit recept
Cake met stukjes appel, rozijnen, custard, kaneel en vanillesuiker
Ingrediƫnten
125 gr. boter
250 gr. zelfrijzend bakmeel
2 eieren
125 gr. basterd suiker
2 zakjes vanille suiker
5 grote goudreneitten
40 gr. boter
250 gr. rozijnen
1 eetl. custard poeder
1 eetl. suiker
kaneel
250 gr. zelfrijzend bakmeel
2 eieren
125 gr. basterd suiker
2 zakjes vanille suiker
5 grote goudreneitten
40 gr. boter
250 gr. rozijnen
1 eetl. custard poeder
1 eetl. suiker
kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
bakblik
mixer/keukenmachine
mixer/keukenmachine
Leuke tips
Eventueel wat poedersuiker als de cake klaar is, of wat slagroom op de gesneden plakjes cake
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
63
Homepage ID
305
Smaak
Z
Teller
5210
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bakblik invetten
Oven voorverwarmen op heetste stand
Oven voorverwarmen op heetste stand
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht