Bereidingswijze
Braad het gekruide haantje in de boter met de gesneden ui en wortel. Als het haantje bruin is uit de pan halen en de ui en wortel weggooien. Het boullion blokje oplossen in een kop heet water en in de pan gieten. Scheut madeira erbij. De kip terug doen tot hij gaar is en dan eruit halen. De tomatenpuree en champignons toevoegen. Het haantje in stukjes snijden en terug in de saus doen.
Vertel iets leuks over dit recept
Haantje in een rode saus van madeira, tomatenpuree en champignons
Ingrediƫnten
1 haantje
peper
zout
nootmuskaat
1/2 pakje boter
1 ui
1 wortel
1 kippenboullion blokje
scheut madeira
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje champignons
peper
zout
nootmuskaat
1/2 pakje boter
1 ui
1 wortel
1 kippenboullion blokje
scheut madeira
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje champignons
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Serveer met frites
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
62
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
3118
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het haantje inwrijven met peper, zout en nootmuskaat
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht