Shepherdspie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/28/1998 - 11:24
Bereidingswijze
Roerbak de gehakt (geen botergebruiken) in een diepe koekepan of als gewenst een wok. . Als het gehakt nu mooi licht bruin is en geen roze plekjes te bekenen zijn strooi dan de tomaten en de gebakken uien er over (let wel op dat de uien niet donkerbruin zijn, ze moeten goudkleurig zijn). Tegen deze tijd zijn de aardappels ook gaar. Giet de aardappels af in een roerzeef en stop een klontje boter in de pan waar de aardappels net uit kwamen.
Pak een roerzeef of een stamper en maak van de aarappels een mooie gladde massa.

Pak een vuurvaste schaal en stop het gehakt erin, strijk het glad zodat je een net laagje krijgt. Doe de aardappelpuree daar boven op en strijk ook deze weer glad. Doe er een paar plakken kaar erover zodat deze de gehele schaal bedekt. Stop de schaal dan in de magnetron voor ongeveer 2 min. zodat de kaas goed gesmolten is en je kunt aan tafel.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een typisch Engels gerecht wat ik sinds kort gebruik. Het is een typisch Engelse winterkost
Ingrediƫnten
500 Gram gehakt (halfom)
2 grote uien
2 grote of 4 kleine tomaten
Aardappels
Kaas
Melk
boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekepan
ovenvaste schaal
Roerzeef
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
54777
Homepage ID
1668
Smaak
N
Teller
1870
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de uien wat groffer dan normaal en fruit ze in de koekerpan totdat ze goudkleurig zijn. Haal de vel van de tomaten eraf en snij ze in stukjes, haal wel de pittjes eruit.Schil de aardappels al vast en breng ze gelijk aan de kook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
danielle