Bereidingswijze
Het spek dan in een niet te hete oven gaar en lichtbruin bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kinnebakspek met kruidnagel ( groffelnagel )
of doorregen varkensvlees
of doorregen varkensvlees
Ingrediƫnten
Kinnebakspek of nekschijf
zout
salpeter
kruidnagel
zout
salpeter
kruidnagel
Hulpmiddelen & keukengerei
-.-
Leuke tips
Het wordt vooral als broodbeleg gebruikt.
Dit gerecht wordt niet alleen in Limburg - maar ook in Aachen ( Aken {Duitsland} ) gemaakt. Mijn grootvader had dit recept al aan ons doorgegeven.
Dit gerecht wordt niet alleen in Limburg - maar ook in Aachen ( Aken {Duitsland} ) gemaakt. Mijn grootvader had dit recept al aan ons doorgegeven.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
54295
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
2509
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het kinnebakspek of nekschijf flink zouten met zout, waarin salpeter, en er hele kruidnagels insteken.
Minstens 14 dagen in de koeling afgedekt laten liggen.
Minstens 14 dagen in de koeling afgedekt laten liggen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht