Spinazieschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/27/1998 - 22:51
Bereidingswijze
Flinke ovenschotel invetten.
Helft aardappels over bodem verdelen; dan de gekookte eieren in plakjes erop; de helft van de spinazie eroverheen; dan tweede helft aardappels, helft geraspte kaas, tweede helft spinazie en tweede helft kaas erop. Bovenop een laagje paneermeel of beschuitkruim strooien. Tot slot voorzichtig slagroom erover uitschenken. Zorg dat paneermeel doorweekt is. Als er slagroom bovenop blijft staan even inprikken en naar beneden laten lopen. Liefhebbers kunnen bovenop ook nog klontjes boter doen.
He geheel in de oven zetten. Door en door heet laten worden en zorgen dat het laagje paneermeel mooi bruin wordt.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ovenschotel die niet-vegetariers niet eens als vegetarisch herkennen.
Ingrediƫnten
- 2 potten grofgehakte spinazie (2 pakken diepvries ev. a la creme kan ook)
- 750 a 1000 gr aardappelsschijfjes/-blokjes
- 100 gr geraspte belegen of oude kaas
- 5 eieren
- paar handjes paneermeel of beschuitkruim
- 250 cc slagroom
- eper, zout en maggi
Leuke tips
Varieer de ingredienten naar smaak; meer kaas maakt het bv. pittiger.
Zowat iedere groentesalade smaakt hierbij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
54054
Homepage ID
1649
Smaak
N
Teller
10145
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
63
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bij gebruik diepvriesspinazie: ontdooien.
De ontdooide of potten spinazie kruiden met peper, zout en maggi.
Aardappelschijfjes/- blokjes koken
Eieren koken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
robjasperse