Pasticio

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/09/1998 - 11:34
Bereidingswijze
Snij de ui in stukjes, en bak deze licht aan in vier eetlepels olijfolie. Voeg hier het gehakt aan toe, en bak het gehakt rul. Voeg dan zout en peper toe.
Vervolgens voeg je het tomatensap en de -ketchup toe, wat je een tijdje laat sudderen.
Tegelijkertijd bereid je de "penne" zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Voeg wel een blokje runderbouillon toe aan het water.
Als de pasta gaar is, schenk je het water eraf, en roer je hier het losgeklopte, rauwe ei en de geraspte kaas doorheen.
Neem dan de met boter ingevette ovenschaal, en leg hier een laag pasta in. Hierover doe je het gehaktmengsel. Je eindigt met een laag pasta.
Het gerecht bestaat nu dus uit drie lagen. Hierover giet je de bechamelsaus, zodat het gehele oppervlak bedekt is.
Plaats dit gerecht in het midden van de voorverwarmde oven, en laat het gerecht in de oven staan totdat de bovenkant lichtbruin is (ongeveer een half uur tot drie kwartier)...
Smakelijk eten...
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Grieks pastagerecht, zeer makkelijk te maken, erg lekker
Ingrediƫnten
500 gr. rundergehakt
450 gr. "penne" (dikke spaghetti; buisjes)
1/4 l. gezeefde tomatensap
blikje tomatenketchup
1 blokje runderbouillon
1 rauw ei
geraspte kaas
bechamelsaus
1 ui
olijfolie
boter
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
ovenschaal
oven
koekepan
Leuke tips
Dien het gerecht op met een lekkere Griekse salade (ijsbergsla, tomaten, fijngesneden rode ui, een gekookt eitje en natuurlijk stukje feta... maak dit af met een scheutje olijfolie en een scheutje azijn).
Net zoals bij een vergelijkbare bolognese-saus kun je natuurlijk ook tal van groente in het gehaktmengsel "meenemen".
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
5372
Homepage ID
1189
Smaak
N
Teller
4913
Waardering aantal
3
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
134
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden, en zorg dat je honger hebt, want het spul is machtig...
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ricardo