chocolade-hazelnoot taart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/27/1998 - 15:17
Bereidingswijze
Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au-bain-marie, de boter smeu?g roeren en de gesmolten chocolade geleidelijk erdoor roeren.
Gezeefde poedersuiker, 3 eieren, 3 eidooiers erdoor roeren en 80 gr. bloem met bakpoeder vermengen. 150 gr. gemalen hazelnoten erbij doen en dit mengsel er lepel voor lepel doorheen roeren (ik deed het met de mixer en dat kan ik aanraden). 3 eiwitten stijfkloppen er erdoor roeren.
Het deeg in een ingevette springvorm doen (28 cm doorsnede) gladstrijken en in een oven voorgewarmd op 175 graden c, in 45-50 minuten gaar bakken. Daarna de taart op een rooster omkeren af laten koelen en twee keer doorsnijden.

VULLING:

De hazelnoten op een bakblik in de over gedurende 8-10 minuten bakken (200 graden) totdat de velletjes eraf knappen. De geroosterde noten in een zeef doen, iets laten afkoelen, het vel eraf wrijven. 18 hazelnoten achterhouden voor garnering en de rest malen. Het zakje chocolade puddingpoeder aanmaken volgens de gebruiksaanwijzing en in de koelkast zetten. Af en toe roeren. Dan250 gram zachte boter en de gezeefde suiker (ik heb meer gebruikt omdat het mengsel helemaal niet zoet proefde, maar dat is persoonlijk) door het pudding mengsel roeren tot een gladde creme is ontstaan. (ook deze keer zou ik het met de mixer doen want dan wordt het echt een gladde creme)
? achterhouden en in een spuitzak voor de garnering, in het anderen deel de
gemalen hazelnoten doen. De lagen taartcake bestrijken met de creme, volgende deel erop doen en weer met een laag creme bedekken, dan de laatste deel erop doen en de hele taart bedekken met de creme en mooi glad strijken met een spatel of lepel. Dan kan het garneren beginnen.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere callorie rijke taart!
Ingrediƫnten
100 gr bittere chocolade
200 gr zachte boter
100 gr gezeefde poedersuiker
3 eieren
3 eierdooiers
80 gr bloem
1 volle theelepel bakpoeder
150 gram gemalen hazelnoten
3 eiwitten
----------
vulling:
125 gram hazelnoten
1 zakje chocolade pudding poeder
5 dl. melk
250 gram zachte boter
60 gram gezeefde poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde vorm van 24 cm
Leuke tips
Ik heb zelf
garneerchocolaatjes gekocht en van dat gezoete nootjesspul wat je ook wel
eens op ijsjes kan hebben (van Boukje) De zijkanten van de taart heb ik met
dat nootjesspul gedaan, de bovenkant van de taart met de spuitzak van mooie toefjes voorzien en daar de garneerchocolaatjes en een hazelnoot opgedaan.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
52367
Homepage ID
1584
Smaak
Z
Teller
8353
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her