Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een broodvorm van 1 liter inhoud met ingevet bakpapier. Zeef het meel met de soda en het zout. Roer de boter zacht met de suiker. Klop er beurtelings was losgeroerd ei en wat meel door. Vouw er de overige ingredienten door tot je een glad mengsel hebt. Schep het in
de vorm. Bak het brood 1 uur 25 min tot het goudbruin en ook van binnen stevig is.
de vorm. Bak het brood 1 uur 25 min tot het goudbruin en ook van binnen stevig is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Brood met een bananensmaak
Ingrediƫnten
225 gr zelfrijzend bakmeel, 1/4 tl dubbelkoolzure soda, 1/4 tl zout, 85 gr boter
175 gr gele basterdsuiker, 500 gr rijpe bananen, geprakt, 2 eieren, losgeroerd, 100 gr walnoten, grofgehakt.
175 gr gele basterdsuiker, 500 gr rijpe bananen, geprakt, 2 eieren, losgeroerd, 100 gr walnoten, grofgehakt.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
24170
Homepage ID
1140
Smaak
Z
Teller
901
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht