Soep Als Nagerecht

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/16/1998 - 12:53
Bereidingswijze
Schil de appel, snijd hem in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd elk stukje nog eens in 2.
Was de aardbeien en haal er voorzichtig het kroontje uit. Leg de 2 mooiste aardbeien apart voor de versiering.
Neem een pannetje en doe er de appelpartjes in. Voeg er 1 eetlepel water bij en zet het pannetje op een zacht vuurtje. Laat de appel even koken zodat hij zacht wordt. Doe dan de warme appelstukjes, de aardbeien (behalve de 2 mooie) en de suiker in een kom. Mix alles fijn. Giet deze warme soep op 4 diepe borden.
Schep een bolletje ijs in het midden. Snijd de 2 mooie aardbeien die ja apart gehouden hebt in 2 en leg telkens een halve aardbei op het ijs. Strooi er tenslotte de amandelen over. Snel opeten, want warm is het soepje het lekkerst.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ijs geserveers op een soepbord
Ingrediƫnten
1 grote appel, 1 bakje verse aardbeien (ca 250 gr), 1 el water, 2 el griessuiker, 4 bolletjes vanille-ijs, 2 el amandelschilfers.
Leuke tips
Als je wil, kan je de amandelen eerst even in een droge pan op een zacht vuurtje lichtbruin bakken. Zo zijn ze nog lekkerder.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
23929
Homepage ID
1140
Smaak
Z
Teller
1511
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie