Bereidingswijze
Snijd een deel van het Turks brood in kleine stukken. Bak ze even in een beetje boter. Verdeel ze over de borden (bedek de helft van elk bord met het brood). Schep nu op dea andere helft van ieder bord een hoeveelheid yoghurt. Smelt nu een beetje boter in de steelpan, doe daar de tomatenpuree bij. Roer een beetje. Doe er stukjes tomaat bij. Roeren en wat laten koken. Doe er wat heet water bij zodat het een dikke saus wordt. Verdeel dit voer het vlees. Smelt nu een flink stuk boter opnieuw tot het bruin wordt en verdeel dit over het vlees. Bak tot slot de groene verse pepers en verdeel deze ook.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kebab met yoghurt en Turks brood
Ingrediƫnten
- 500 gram lamslap
- 4 deciliter (Griekse) yoghurt)
- 1 stuk Turks brood
- 1 blik tomatenpuree
- 1 tomaat
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sap
- 1 Spaanse peper
- 25 gram boter
- zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
22724
Homepage ID
8698
Smaak
P
Teller
1961
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het lamsvlees in stukjes. Maak een marinade van olijfolie, zout, peper (zwart en rood), citroensap (heel weinig). Snij de ui in stukken en doe dit samen met het vlees in de saus. Laat het 1 a 2 uur marineren.
Snijd de groene peper in ringetjes. Snipper de ui. Ontvel de tomaat en snijd deze in kleine stukjes.
Snijd de groene peper in ringetjes. Snipper de ui. Ontvel de tomaat en snijd deze in kleine stukjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht