Lamsgehakt+Salade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/16/1998 - 11:31
Bereidingswijze
Vlees: Het lamsgehakt met gyroskruiden, majoraan, knoflook uit de pers, losgeklopt ei en het fijngewreven beschuit, tot 16 balletjes draaien en deze ovaalvormig bijkneden. Twee uitjes in kwarten snijden. Aan grilpennen steken en met olie inkwasten.

Saus: de komkommer raspen, de bieslook fijnknippen en door de yoghurt scheppen.

De gehaktspiezen in 10-15 minuten rondom gaar roosteren.

De rijst koken. De paprika snipperen en met de mais en drie eetlepels versgeknipte marjoraan door de rijst scheppen.

Een salade van sla,rest van de paprika, 2 in plakjes gesneden vleestomaten, ui, een paar loijven en 100 gram feta-kaas in blokjes, met zout, peper, olijfolie en azijn.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lamsgehakt en salad met feta op Griekse wijze
Ingrediƫnten
400 gram lamsgehakt, 2 eetlepels gyroskruiden, 1 eetlepel gedroogde majoraan, 2 teentjes knoflook, 1 klein eitje, 1 beschuit, 2 kleine uitjes, olijfolie, 1/4 komkommer, 10 bieslooksprieten, 1 bekertje magere Bulgaarse yoghurt, 300 gram snelkookrijst, 1/2 groene parika, mini blikje mais, verse majoraan.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
22483
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
1485
Waardering aantal
1
Waardering
4
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie