Pisang Goreng

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/16/1998 - 10:46
Bereidingswijze
Plaats een baspan op het vuur met de olie. Dompel de stukjes banaan in het beslag. Bak ze in de hete olie tot een mooie lichtbruine korst te zien is. Dit heet in Suriname baka nana. Er is ook een variant mogelijk, de banaan gewoon bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken banaan
Ingrediƫnten

  • 2 kookbananen (zijn grote bananen (toko)
  • 2 kopjes bloem
  • zout 1 tot 2 theelepeltjes
  • kopje lauw water
  • plantaardige olie
Leuke tips
U kunt ook wat kaneel gebruiken.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
21760
Homepage ID
305
Smaak
Z
Teller
4880
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
44
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding

  • ontdoe de bananen van hun schil en snij ze in drie delen, daarna over de lengte dikke repen maken.
  • maak van de bloem het zout en het water een niet al te dun beslag.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy